donderdag 10 maart 2016

Dikkoek, broodpudding en ommelebommelestien

Deze youtuber had een lekkere broodpudding online gezet. Dat is een mooie oplossing voor brood wat je over hebt. Toen ik het de eerste keer maakte vond ik het wel iets weg hebben van dikkoek.

Een bakje uitgebakken spekreepjes er door maakte deze broodpudding echt af! (De spekjes doe ik er zelf door, het staat niet in het recept!)  Een mooi laagje poedersuiker er over en een kop koffie erbij..mmmm! Ga dit maken want het is heerlijk!
En het houd nog niet op..! Want op Urk is drie weken terug de 20000-ste Urker geboren! De Urker baby's uit de ommelebommelestien.
En daarom heeft de gemeente Urk voor alle Urker gezinnen een ommelebommelestien laten bakken bij de bakker die ook de dikkoek bakt. En die was ook erg lekker!
 
 
 
En hij was rose en blauw van binnen! Dit kan makkelijk weer een leuke traditie worden (ff voor de Urkers onder ons), bin je in de blijde in wil je ut an je moe vertellen dan bestel je gewoen een ommelebommelestientjen bai de bakker (dan wieten ze ut doar ok mitién!) vör bai ut bekkien!
Afbeeldingsresultaat voor smileys knipoogDat is een grapje natuurlijk maar ik vond het een leuke actie van de gemeente en we hebben er van genoten! Het is het waard zoiets leuks met de rest van Nederland te delen, het verhaal en de bijbehorende uitwassen zijn prachtig en daar zijn we trots op! Wat het volgende week donderdag voor bericht word weet ik nu nog niet maar ik denk dat het wel weer iets "handwerkerigs" of iets van klederdracht word! Het is dus nog een verrassing! Een lieve groet uit Urk, Antje8 opmerkingen:

 1. Wat attent van de Gemeente! De broodpudding ziet er lekker uit! Zelf maak ik dikwijls een broodschoteltje van oud brood met rozijnen. Jammie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me ook heerlijk Anny! Misschien is het leuk om dat recept te bloggen?
  Liefs Antje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk Hollands blogje met die foto's. En ik heb het kunnen vertalen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Origineel, die Ommelebo ..... wat een woord! Nooit van die stien gehoord. Leuk zulke verhalen en tradities. Lijkt me trouwens wel lekker. Maar die van jou met de spekjes lijkt me ook verrukkelijk, pittig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Och, wat een leuke en originele actie! Super van jullie gemeente! Maar, zo heel klein is Urk dus niet meer, aan het aantal bewoners te zien ;o)
  Jouw recept lijkt me ook heerlijk, ik ga het opslaan Antje! Lieve groet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een lekkers allemaal. Die broodpudding ziet er heerlijk uit. Wat een ontzettend leuk initiatief van de gemeente. Had geen idee dat Urk zoveel inwoners had.
  Liefs
  Anje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ziet de broodpudding er heerlijk uit en wat leuk dat jullie het lekkers hebben gekregen van de gemeente. Een geweldig initiatief.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh Antje, wat ziet je broodtaart er heerlijk uit. Leuk ook het presentje van de gemeente.
  Fijne week,

  BeantwoordenVerwijderen