woensdag 4 april 2012

I'll be back..!

Misschien had ik wel beter gewoon door moeten bloggen, al was het druk. Nu is er zo veel te vertellen..... Intussen zijn we een midweek in het Marinapark in Volendam geweest en daar vond ik wat ik al tijden zocht, namelijk muiltjes, bijna identiek aan de Urker muiltjes maar dan Volendamse muilen. Urker muiltjes zijn iets lomper van model dan deze, ik zal vol trots deze middeleeuws aandoende schoentjes dragen bij mijn Urkerpak. Het was de gewoonte om ringetjes van de initialen van jezelf en je verloofde in de binnenzool van de muilen te maken, meestal was de schoenenmaker de eerste die wist dat je verkering uit was want die moest immers de ringetjes verwijderen in dat geval! Ik laat hier geen ringetjes in maken, omdat dan de muilen kapot kunnen gaan.
Schoonouders waren ook gezellig mee naar Volendam, en er werd natuurlijk ook gehandwerkt! Schoonmoe haakte schattige cape-jes voor de poppen van de meisjes. Zo leuk!

Onze vrouwen vereniging van de kerk is gevraagd om spulletjes te maken voor de voorjaars verkoop van de kerk. De ogen waren al gauw op Antje gericht, en ik kon en wilde geen nee zeggen, het was ook heel leuk om te bedenken! Zo had ik voor alle vrouwen een handwerkpakketje gemaakt, zodat ze zelf aan de slag konden, het werd een handdoek met een gehaakte rand, een hart en een kinderschortje. Gisteravond was de inleveravond en het is ongelofelijk hoe ze allemaal hun best hebben gedaan! Vooraf had ik thuis de voorbeelden gemaakt zodat ik kon laten zien wat de bedoeling was. 

 
           
En lest best....!! Weet je, ik heb het saaiste agenda van heel nederland! Maar wat er vorige week in stond was helemaal geweldig, want niemand minder dan onze Lupineke kwam gezellig langs! Ik kreeg nog een heel lief kadootje van haar en er zat ook zelfgemaakte druivengelei bij, zooo lekkerrrr! En het was zooo gezellig!
Voor iedereen een lieve groet uit Urk, waar het nu heel koud is,Antje

19 opmerkingen:

 1. Fijn dat je terug bent, Antje! Ik heb je logjes gemist. Wat leuk dat Lupineke bij je langs kwam - dat is echt een lieverd! En ik ben helemaal weg van je mooie handdoekjes. Probeer maar af en toe een logje te plaatsen hoor, zo in de vrije minuutjes van je drukke agenda - ik geniet er van.
  Hartelijke groet uit Arnemuiden.
  Jeanet
  PS: Geweldig, die muiltjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel plezier van je muiltjes.
  Leuk die poppen capejes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om ons zo samen op de foto te zien! Het was een hartverwarmend bezoek, en ik heb enorm genoten van je lieve gastvrijheid! En wat een prachtige dingen hebben jullie gemaakt voor de verkoop, zo mooi!! Jouw hart zal ik snel laten zien op mijn blog, het hangt te stralen in mijn huisje! Nogmaals dank Antje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hej Antje, Fijn dat jullie er even tussenuit zijn geweest met z'n allen. Wat leuk dat je daar de goede muiltjes vond. Je hebt de dames flink aan het werk gezet, wat zijn er leuke spullen gemaakt. Het zal in de smaak vallen bij de verkoop. Gezellig hè het bezoek van Lupineke.
  Fijne Pasen, lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijk uitstapje en dan die gave muiltjes, dat zal prachtig staan onder die mooie rokken! Leuk je creaties en fijn dat iedereen goed heeft mee gewerkt! En ja dat is een heel gezellige en lieve dame die je bezocht! Kan er van mee praten! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat je weer terug bent in blogland! Je muiltjes zijn schitterend en wat had je een lief bezoek. Geniet nog lekker na, fijne dag knuffel Else

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Ant,
  Fijn om weer eens wat te lezen op je blog.
  Wat een mooie muiltjes,die zullen wel lekker lopen. Heb je nog een foto van je urkerpak gemaakt? (vraagt Janneke)Prachtige spulletjes heb je voor de verkoping gemaakt.
  Alvast fijne paasdagen!
  Groetjes Sarita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om weer iets van jou te horen. Maar ook de dingen die je laat zien zijn heel erg de moeite waard.
  Ik hoop dat de verkoop van de kerk een succes is geworden of gaat worden.
  Fijne Paasdagen.
  Gr.
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat gezellig dat je weer terug bent in blog-land. Heb je gemist. Wat een leuke dingen heb je de dames laten maken. De verkoop moet zeker heel goed gaan.Misschien nog een paar poppencapejes erbij. Die zijn ook zo leuk.
  Mooie muilen en fijn bezoek. je boft maar.
  Wens je een heel fijn paasweekend.
  Anje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mooi dat je er weer bent, en meteen een leuk bericht met veel leuke onderwerpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Antje,
  Fijn dat je er weer bent in blogland,
  LEUK VERHAAL OVER DIE MUILTJES EN ZEER AKTIEF VOOR DE VERKOPING EN NOG BEZOEK UIT Zeeland, gezellig.
  Groetjes Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Antje! Heerlijk joh, zo'n midweek en wat leuk dat je schoonouders ook mee waren. Schoonmama is, denk ik, wel heel blij met haar kleindochters en hun popjes. Wat lief, die capejes. Grappig dat die muiltjes zoveel op de Urker muiltjes lijken. Zoiets zou ik natuurlijk helemaal niet opmerken.
  Dat was echt veel werk voor je om die handwerkpakketjes te maken. Maar wel ontzettend leuk natuurlijk. Ik hoop dat ze veel opleveren.
  Je hebt heerlijk genoten van het bezoek van Lupineke en mmmmmm, lekker druivengelei!
  Jij een lieve groet terug (hier was het óók koud, brrr)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Fijn om weer eens wat van je te horen. Bijzonder dat je de muiltjes gevonden hebt. Ze lopen vast heerlijk. En wat een leuk verhaal over de ringen. Heerlijk om zo een paar dagen er tussen uit te zijn.
  Mooie dingen heeft iedereen gemaakt. Veel succes met de verkoop.
  Goede Paasdagen toegewenst en een lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gezellig om weer eens wat van je te horen. Wat had je een werk gemaakt van het handwerkpakket dat de kerkleden komnden maken. Geen wonder dat je niet aan bloggen toe komt, naast je gezin en je werk! Knap hoor. Gezegende paasdagen. Anny.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Fijn dat je weer een blog gemaakt hebt. Je hebt niet stil gezeten. Heerlijk met de familie weggeweest en nog goede inkopen gedaan ook. Je hebt ook leuke dingen gemaakt en laten maken. Ik denk dat die wel verkocht gaan worden. En dan bezoek uit Zeeland. Jullie hadden vast wel genoeg onderwerpen om over te praten.....
  Bedankt voor al je lieve opmerkingen bij mijn blogs.
  Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooie muiltjes en erg bijzonder. Mooie capjes maakt je schoonmoeder en wat heb je zelf mooie en leuke dingen gemaakt. En jullie zijn er even heerlijk uitgeweest. En wat een leuke ontmoeting heb je ook nog gehad. Leuke foto van jullie samen.
  Ik wens jouw en je familie vast hele fijne Paasdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk dat je er weer bent. en wat heb je veel te vertellen. Mooie sloffen op de kop getikt. Leuke poppenkleren en dan ook nog zo'n goede opbresngst van de vrouwen vereniging. Gezellig dat Lupineke bij op visite kwam.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. ik heb je een tijdje gemist: leuk om je weer te lezen want je hebt genoeg te vertellen!!!

  sneu he, voor het kereltje dat z'n knuffel kwijt is!!! Hij heeft em zo nodig!
  mijn DD heeft voor alle kinderen de knuffel minstens in drievoud: kunnen ze in de was zonodig en als er eentje wegraakt is er altijd een andere!

  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hallo Antje,

  Geweldig mooie muiltjes. Mijn vraag is waar je die precies vandaan hebt. Ik ben reenactor, ik doe midden 18de eeuw en daar zouden ze precies bij passen.

  Bedankt, Irene

  BeantwoordenVerwijderen