zaterdag 7 januari 2012

Veel te bloggen.

Vandaag had ik het voor het kiezen, ik had genoeg te bloggen en dat is ook wel eens fijn! Er zijn twee AFFO's (of mag dit woord alleen gebruikt worden i.v.m. iets quilterigs?) Namelijk het truitje wat zoooolang geduurd heeft en ik persé voor de kerst af wilde hebben, wat natuurlijk niet lukte! En een kabelmutsje (nee, ik heb er geen patroon van want ik heb het uit het blote hoofd gebreid) voor mijn kraamverpleegster die bij 4 van de 5 kinderen ons door de kraamweek loodste, zij heeft nu zelf een baby.
Leuk hé, ik blijf dit een leuk modelletje vinden en het past ook nog heel mooi, dat kan niet van alle mutsjes gezegd worden.(in mijn achterhoofd hoor ik mijn vader zeggen:,"Antje, eigen roem stinkt!".) Nu ga ik dan mijn dochter roemen, dat mag wel, vind ik! Vanochtend:"Mama, ik wil graag naar de stoffenwinkel!".
In de stoffenwinkel wist ze precies wat ze hebben wilde! Ik was (leuk) verbluft, binnen enkele minuten stonden we weer buiten en DD had in haar tasje een lap fel gestreepte stof en bijpassende biesband! "Je wilt me wel helpen toch?". "Ja hoor!". En samen hebben we dit knijperzakje gemaakt. Het zal nog wel even duren voor ik dit mag gebruiken. Toen het klaar was werd het pakpapier voor de dag gehaald en werd er een mooi kadootje van gemaakt en mij meegedeeld:," Voor je moederdag!".
Afgelopen week mocht ze iets uit mijn boekenkastje zoeken en daar had ze het boek van Cath Kidston gevonden. Ze vond het zo leuk dat ze direct iets wilde maken en zo kwam het...! Ik had nog veel meer te bloggen zoals het nieuwe volendammer pak wat schoonva gekocht heeft en veel meer. In het volgende blogje dan maar want een te vol blogje bevalt me niet zo. O ja, kijk nog even bij Chris, die heeft zo'n bijzonder blogje vandaag! Voor iedereen een goede en fijne zondag! Een lieve groet uit Urk, Antje14 opmerkingen:

 1. Wat een schitterende breiwerken, en leuk je knijper zak
  Groetjes Joke en een hele fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou Antje, je mag best trots zijn op je creaties hoor, ze zijn echt heel mooi geworden! Het mutsje is echt een schatje, heel erg lief, en het truitje daar kan ook beslist mee gepronkt worden! Die dochter van jou is echt een natuurtalent, wat knap gedaan! En leuk, dat ze dit helemaal zelf bedacht en gemaakt heeft! Lieve groet Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nou, jij hebt inderdaad heel veel te melden. en eigen roem stinkt niet hoor - het is toch mooi als je trots op jezelf kan zijn! Je laat dan ook erg leuke dingen zien. En wat heerlijk dat je dochter in je voetsporen treedt. Nu tot moederdag even vergeten wat ze gemaakt heeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het breiwerk is als altijd prachtig. Mooi ook het beige met wit.
  Wat je dochter heeft gemaakt ziet er erg leuk uit. Ze heeft een mooi stofje uitgezocht. Als je het met moederdag openmaakt is het weer een hele verrassing.
  Fijne zondag, groetjes

  ps Mooi verhaal bij Chris.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een supergezellig blogje. Het mutsje is een plaatje en je dochter een echte crea-ster.
  Wees maar lekker trots op je dochter en op jezelf.Dat mag echt hoor.
  Fijne week. Hoop voor je dat het nu na de storm weer "gewoon" is zonder angst voor wat er zou kunnen gebeuren.
  Anje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat lief dat je dochter zo'n mooi knijperzakje maakt, knap hoor. en dat mutsje? een schatje! moeilijk breiwerk met die kabel. groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi mutsje en het truitje wat een lieffie. Mooie knijperzak en wat geweldig dat ze die al heeft gemaakt en zo lief dat je hem voor moederdag krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heerlijk zo'n dochter die nu al een moederdagkadootje maakt, lief hoor. Je mutsje en truitje zijn ook mooi. Groetjes van Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Natuurlijk mag jij ze ook Affo's noemen, dat is niet alleen aan quiltsters voorbehouden hoor.
  Wat verschrikkelijk lief van je dochter. Alvast voor moederdag. Maar kennelijk heeft ze er plezier in om ook met naald en draad te werken én haar moeder te verrassen. Dat is genieten Antje.
  Dat mutsje is inderdaad ontzettend leuk. En wat enig dat je nu iets terug kon doen voor je kraamhulp. Ze zal er heel blij mee zijn.
  En dan........je bent ook een mooie met je link naar mij..........lieffff van je!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. een affo is iets wat af is, dus dat geldt voor alles!!! En eigen roem stinkt, maar jij mag trots zijn op je schattige mutsje!! Je hebt er al vaker eentje laten zien, maar van mij mag het elke week!!! Heel leuk en zo mooi gemaakt!!
  DD?? de appel valt niet ver van de boom, he, leuk hoor!!!
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat zijn er weer mooie breisels op je blog te bewonderen. En wat is je dochter geweldig met naald en draad, de appel valt niet ver van de boom. Praktisch is zo ook hoor, om al zo ver vooruit te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een vreselijk lief mutsje en dat uit het blote hoofd... daar mag het best wel even voor stinken hoor ;-) En... wat een handige dochter heb je. Leuk dat ze in je voetsporen treedt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ant ik ben groots op je! gr. je tante

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Antje,wat een schattig kabel baby mutsje!Is het moeilijk,ik kan een kabel breien,leuk je blogg.Met Groet

  BeantwoordenVerwijderen