donderdag 3 maart 2016

miniatuurbeurs Urk januari '16

Zaterdag 16 januari was er in de koningshof op Urk de poppenhuis en miniatuurbeurs. Dat was wel erg leuk, je kunt het zo gek niet bedenken of het was er in het klein! Onze eigen Urker miniatuurspecialist was er ook en dat is Co van de Kesse. De Kesse is een hobby/miniatuur/creatief/stofjes/klederdracht/souvenir winkeltje! Je raakt er niet uitgekeken en kom je een keer op Urk, ga er dan heen. Je komt er door te vragen:,"waar is de Kesse?". Iedereen weet dat en je zult er desnoods gebracht worden. Dit heeft Co zelf gemaakt, het Urker mannenkoor in een oude radio.
 En dit is Co met de mooie poppenhuisspulletjes!

 
Er was ook een mevrouw die kleine borduurtjes voor poppenhuizen maakte, de lapjes waar ze op borduurde waren ongeveer 10 bij 10 cm. Ze had het allemaal verdeeld over mandjes op de tafel en een lust om naar te kijken!En er waren ook onbeschilderde meubeltjes, die kan je naar eigen inzicht en idee beschilderen en instellen. De mevrouw die dat verkocht had zelf een paar ideetjes gemaakt! Een lapjeskast!!!

En dit dan, vloerkleden...en als je de foto zo ziet denk je aan het formaat vloerkleed dat we gewend zijn maar deze liggen allemaal op een tafeltje van een meter bij een meter!
En dit was zooo mooi! Deze man z'n vrouw breit zelf de kleertjes....!! Echt top was dat!
Maarrr..even later stonden mijn dochter en haar vriendinnetje te kijken bij de gebreide kleertjes en ineens snauwde de meneer:,Afblijven weten jullie wel hoe duur dit is!!". Geschrokken zijn de meisjes verder gelopen naar de buurman, hieronder. Hij was zo aardig en vond het zo leuk dat meisjes verzamelen dat ze allebei gratis een meubeltje kregen van hem! Hij noemde zichzelf "de kachelman" en hij maakte zelf poppenhuizen en meubeltjes.

En dit waren de nieuwe spulletjes die de meisjes hadden gescoord.
Deze beurs is elk jaar in januari in De Koningshof op Urk. Volgende week donderdag 10 maart om 19:00 staat er iets lekkers hier op de blog...ik heb er al wat voorbereidingen voor getroffen! (o.a. het opeten er van!) Een lieve groet uit Urk!

Antje10 opmerkingen:

 1. Hallo Antje.
  Lijkt mij geweldig leuk om al die kleine dingen op de beurs te bewonderen. Prachtig om te zien wat mensen allemaal kunnen maken. Gezellig lijkt het mij ook om met een p[aar meisjes op pad te gaan die helemaal weg zijn van dat kleine poppenhuis gebeuren. Wat zullen ze blij zijn met hun aankopen.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Antje wat ziet dit er geweldig leuk uit! Volgend jaar ga ik er naar toe, wat mooi allemaal. En ook naar de Kesse, maar dat wat eerder,... ;o)
  Gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig! Al die kleine spulletjes. Hier is ook regelmatig een beurs en hoewel ik geen poppenhuis heb kom ik er graag. Als kind won ik een poppenhuis op de bazar van de kerk.
  Het stond op zondagochtend in de gang toen ik beneden kwam. O, wat was dat leuk.
  ik speelde er graag mee en gaf het door aan mijn nichtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach wat schattig allemaal. Ik zou er zó een nieuwe hobby bij hebben, maar waar moet ik het laten. Heel leuk dat jouw dochter wel een miniatuurhuis heeft. Ze heeft super spulletjes gescoord. Die Chinese lamp vind ik zo leuk. En dat ieniemienie tegeltje met Hollandse wijsheid erop. Ik kon niet lezen wat er op staat. Maar enig.
  Jammer dat ze wel afgesnauwd worden, terwijl ze helemaal geen kwaads in zin hebben. Zou die man soms slecht geslapen hebben? Of hoofdpijn, of slechte ervaringen met jongeren? Hij jaagt in ieder geval wel leuke klanten weg op die manier.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Antje, je hebt er een heel mooi stukje van gemaakt, ja die meneer is geen reklame voor die prachtige breiwerkjes. Ja en verder is iedereen toch wel vriendelijk.
  Dank je wel dat je reclame voor me maakt en wie weet willen je dochters wel verder met de miniaturen hobby.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om even mee te genieten van jullie uitje naar de miniatuurbeurs. Jammer dat die meneer snauwde, hij wist zeker niet dat er ook net opgevoede dametjes bestaan!! Ze hebben mooie schatten mee naar huis genomen. Fijn weekend zwaaizwaai

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hej Antje, wat een mooi verslag van het bezoek aan de beurs. Leuk om zo even binnen te kunnen kijken. Het lijkt mij een bezoek waard, dus ik ga het noteren. Mooie spulletjes heeft je dochter gekocht (en gekregen, lief van die meneer).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt een beurs om je ogen uit te kijken. Ben helemaal weg van die priegelige vloerkleedjes. Je dochter heeft een paar erg leuke dingen gevonden. Jammer dat iemand zijn slechte humeur afreageerd op een paar jonge meiden.
  Gelukkig dat er anderen zijn die daar beter mee omgaan.
  Fijn weekend
  Anje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O wou wat een super dag, en dat was zeker genieten
  Fijne zondag groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een geweldige beurs was dat! Zóveel te zien natuurlijk. Gelukkig dat er naast die nukkige man een aardige buurman stond. Die snapte tenminste hoe die meisjes zich voelden.
  Enig, die lapjeskast!! Je zou toch zo weer met een miniatuurwinkeltje willen beginnen. (die van mij is verhuisd naar jongste kleindochter ....)

  BeantwoordenVerwijderen