donderdag 25 februari 2016

ruimte om te naaien

Ik heb mijn naaimachine herontdekt. Iedereen die niet in het bezit is van een aparte hobbyruimte o.i.d. heeft wel hetzelfde gevoel, denk ik. Je zet de naaimachine op tafel als je wilt naaien maar je eet ook aan die tafel en daar word huiswerk aan gemaakt e.d. met als gevolg dat je niet of weinig naait. Zonde is dat want het is zo gaaf om te doen. Maar...toen kreeg ik een kastje van iemand, gratis, ze wilde er niets voor hebben! En dat heeft alle bovenstaande problemen opgelost, zo fijn..., binnen een handomdraai is de naaimachine verdwenen en heb je gewoon een heel mooi kastje in de kamer staan!Leuk hé? Je bent aan het naaien maar dan komen de kinderen thuis met vrienden en vriendinnen en dan is het gedaan met naaien, je laat de naaimachine in de kast zakken en klapt alle onderdelen dicht en klaar is kees!


Dat is een rokje uit de knip van juli '15. De voorkant van de rok heeft drie schuine plooien die naar boven gevouwen zijn, dat is op de foto niet zo goed te zien, jammer genoeg! Een winters stofje+voering en je kunt prima een patroon uit een zomernummer gebruiken. Dit rokje is voor mezelf. En ik ben er blij mee. Voor één van de meisjes heb ik een feestelijk jurkje gemaakt met een gladde witte stof en een oud rose kant er over. Die is van een samengesteld patroon uit het novembernummer van de knip gemaakt.

Dit is ook leuk om te doen, de panden worden dubbel geknipt en later op elkaar genaaid en dan als één pand verwerkt.

 
Hier boven zie je de nummers waar de twee patronen uitkomen. Op de foto daarboven zie je een zwart kanten onder- en bovenstuk, dat was de basis voor de jurk. Wel leuk die mixpatronen, je kunt er van gebruiken wat je wil, mouwen, een lange of korte rok etc. Dit was het weer, het volgende bericht gaat over de miniatuurbeurs die in januari op Urk is gehouden en die hoop ik op donderdag 3 maart te plaatsen. (Zo...dat staat en is beloofd) De foto's zijn weer niet wat het wezen moet...ik moet gewoon mijn camera gebruiken. De telefoon maakt geen mooie foto's. En het spinnewiel is verkocht, het is naar Almere verhuist, ik hoop dat degene die hem gekocht heeft er veel plezier aan beleeft! Een lieve groet uit Urk, Antje

9 opmerkingen:

 1. HOi Antje, leuk weer wat van je te horen. Ik heb dan wel geen kinderen, maar wel hetzelfde 'probleem'. Ook hier staat de naaimachine beneden en wordt meer niet dan wel gebruikt. Dit jaar volg ik een cursus 'patchwork op de naaimachine' en komt ie gelukkig meer uit de tas.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een handig kastje! Die zal je vast veel gaan gebruiken. Mooie rok, ik zag idd de opnaadjes niet, maar in real life zal je het beter zien denk ik. Ben benieuwd wat je nog meer gaat naaien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een handig kastje. En het staat er niet voor niks! Wat een lief jurkje. En leuk zo'n zomerrok aanpassen voor wat koudere dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat jow naaimachine weer binnen handbereik staat. Ik vind het een zeer interessant meubeltje en een hele mooie jurk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super Antje, dat kastje, zó praktisch! Ik herken het probleem hoor, van de machine op en af de tafel. Dit is dé oplossing. Je bent lekker bezig met naaien, leuk!
  Heel fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Is dat even een handige kastje, nog nooit eerder gezien! Ik heb gelukkig een eigen kamer en daar kan het machine blijven staan, handig hoor...
  Dat jurkje is echt een schatje, je ent heelmeester bezig, erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een uitkomst is dat kastje. Zelf heb ik gelukkig een kamer waar alles kan blijven staan tot ik logees krijg. Wat een beeldige jurk voor je dochter. Ik heb die knip ook. Leuk patroon is dat.
  Veel succes met al je naaiwerk.
  Anje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Antje wat fijn dat je zelf kleding kunt maken en zo te zien gaat je dat goed af. Zo'n kastje voor de naaimachine komt dan goed van pas. Leuk dat je laat zien wat je gemaakt hebt en de foto's vind ik heel erg meevallen hoor.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heerlijk dat je nu een handig kastje hebt voor je naaimachine. Je hebt mooie kleding genaaid, komt vast nog veel meer nu!! Vanmiddag nog maar eens terug komen hier om te lezen over de miniatuurbeurs. Zwaaizwaai

  BeantwoordenVerwijderen