donderdag 20 december 2012

Waar ben je?

Dat is de laatste tijd wat ik veel hoor. Dat heb je wel eens als mama, het is een mix van een ontsteking in de kaak, huiswerkbegeleiding, vaak je oren open (dat kost ook tijd), veel last van migraine, een zoektocht naar het gebruik van knopen in de middeleeuwen (ga ik het nu niet als eerste over hebben) etc. Saai hè? Maar het is niet anders en daarom was ik er even niet. Maar nu wil ik jullie een mooi en gezegend kerstfeest en een gezond en gelukkig nieuwjaar wensen! En jullie bedanken voor alle mooie handwerkjes die jullie deelden en hoe jullie mij en anderen inspireerden om ook zoveel moois te maken! Het was genieten en heel vaak keken de kinderen over mijn schouder mee en vonden ze het mooi als bijvoorbeeld oma's werkjes van de kleinkinderen op hun blog zetten of dat blogsters zelf mooie, voor kinderen aansprekende werkjes maakten. Ik ga weer een foto plaatsen van mijn kerstkerkje dat ik elk jaar met kerst in de woonkamer zet. Nu staat er een beeldje voor dat mijn man van de vrijwilligers organisatie Caritas Urk heeft gekregen samen met alle vrijwilligers/mantelzorgers die bij die organisatie zijn aangesloten omdat Caritas 25 jaar bestaat. Het beeldje heet "Naastenliefde". En het is gemaakt door Hessel Bakker, een amateur beeldhouwer. Een prachtig beeldje! Ik ben heel blij met dit beeldje, het drukt zoveel uit! Mijn Oma vertelde dat als ze ziek was of in het kraambed lag dan kwam er vaak iemand langs, buren of kennissen, met een pannetje soep of een boezel (schort) met 10 eitjes of een biefstukje...en reken maar dat er nog steeds veel pannetjes soep hier over straat gaan, een mooie traditie! Dit laat ik zien omdat ik nog meer kunst uit Urk wil laten zien in het nieuwe jaar. Dit beeldje is dus eigenlijk de aftrap.

Tot ziens in het nieuwe jaar en een lieve groet voor alle blogger en lezers ook de stille lezers, die ik op de meest onverwachte momenten tegenkom! Zo leuk! En dan nog een speciale groet aan zieke blogsters. En ik moet toch even terug denken aan blogster Anne die het afgelopen najaar is overleden....heel even stil zijn... 
De groetjes uit Urk, Antje .
Hier nog een stukje Urker geschiedenis.                                          
                                                

20 opmerkingen:

  1. Ook voor jou gezin Antje een fijn kerstfeest en alle goeds voor het nieuwe jaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een fijn Kerstfeest en een gezond en mooi 2013 voor jou en je gezin gewenst Antje.... Dank voor al je mooie logjes enne
    het was voor mij geweldig dit jaar Urk eens met eigen ogen te mogen aanschouwen.
    Lieve wintergroetjes van huis tot huis, Anje.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook voor jou en jou gezin een heel fijn kerstfeest en een mooi en gezond 2013
    Ik was vandaag op Urk en heb nog wel even aan jou gedacht toen ik door het oude dorp liep
    Elk jaar om deze tijd ga ik met mijn vader naar Urk om een grafkrans naar mijn Bebe en Bessien te brengen
    En dan maak ik natuurlijk een rondje over de haven
    Groetjes Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Al blog je niet zoveel, we vergeten je niet hoor! Lieve Antje voor jou en je gezin fijne Kerstdagen en een mooi 2013. Lieve groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijne Kerst en een mooi en gezond 2013.
    Groetjes Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijn om weer even wat van je te horen Antje! Heel fijne en rustige feestdagen gewenst, en we zien je vast weer in het nieuwe jaar! Lieve groet Stefanie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Fijn weer wat van je te lezen, maar ook jij en je gezin goede kerstdagen en een voorspoedig 2013 gewenst,
    groetjes Hanneke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja, als mamma ben je meer dan alleen maar moeder. Je bent huishoudkundig ingenieur, maar boven alles ben je ook mens! Soms met die lastige beperkingen. Als de omgeving dat maar snapt, dat scheelt alles.
    Jij ook bedankt Antje, voor al je mooie, lieve en interessante logjes! Ik wil er het komend jaar weer van genieten hoor. Prachtig verbeeld, dat beeldje bij je kerkje. En wat een rijkdom dat de pannetjes met soep bij jullie nog over straat gaan! Zo hoort het toch! Een lieve groet van mij en lekker genieten van de kerst hoor! En boven alles genieten en weten dat je Heiland en Redder ook voor jou en je gezin naar deze aarde is gekomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een prachtig beeldje. En wat een mooi idee datje nog in een samenleving woont die naar elkaar omziet. Dat is een grote rijkdom. Gezegend Kerstfeest en voor jou en je gezin en goed 2013. Anny.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Blij weer even iets van je te horen. Natuurlijk begrijpen we heel goed dat het druk is met een gezin met opgroeiende kinderen.
    Ik wens jou en je familie heel fijne dagen.
    Anje

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat fijn weer even iets van je te horen en lezen. Wat een prachtig beeld en prachtige traditie, daar hou ik erg van. En ja je kunt ook zeker niet alles tegelijk. Ook voor jouw gezegende kerstdagen een een goed, gezond en creatief 2013 gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Vanuit Zweden, wensen wij jou en je familie hele fijne kerstdagen toe, en een heel gelukkig 2013 met veel liefde geluk, en vooral gezondheid, en veel handwerkplezier, volgend jaar dat we samen mogen delen
    Liefs Joke en Angus

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Lieve Antje, dank je wel voor je mooie wensen aan ons. Ook ik wens jou en jouw dierbaren hele goede dagen en fantastische start in het nieuwe jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. wat een mooi en lief bericht!
    ik wens jou & de jouwen mooie en betekenisvolle feestdagen.
    tot in 2013!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Heel fijne Feestdagen!
    Wat is het beeldje mooi, maar ook het kerkje is zo'n lief exemplaar.
    Lieve groet.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Lieverd, ook voor jouw alle goeds, nu en in 2013. En bedankt voor die mooie link. Het is alweer zo lang geleden dat ik op Urk woonde, maar het blijft onvergetelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een mooie afsluiting van dit jaar, en ik moet Urk toch eens komen bezoeken als ik volgen jaar in Holland ben

    Alvast een heel fijn uiteinden en een heel goed begin voor 2013 en heel veel liefde geluk en gezondheid, en heel veel handwerk plezier

    Liefs Joke en tot volgend jaar , Fijne avond

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hallo Antje
    Wat fijn weer even iets van je te horen en lezen.
    Wat is dat beeltje mooi ,maar ik vind ook het kerkje prachtig!
    Het is weer een poosje geleden dat je iets van me hoorde ,we hebben het allen toch zo druk he,en de weken vliegen zo snel voor bij .
    Maar ik wilde ook jou en je gezin, God's zegen en een voorspoedig 2013 toe wensen .
    Blijf je volgen hoor!
    Hartelijke groet, Geertje

    BeantwoordenVerwijderen