zaterdag 19 november 2011

speldenkussen

Bij Anje zag ik iets over speldenkussentjes, en dat bracht me op een idee. Iedereen heeft immers zo'n oud speldenkussen dat je steeds weer pakt en waar je geen afstand van kunt doen? Wie doet er mee aan de "oude speldenkussen" show, en plaatst bij het volgende blogbericht wat je maakt een foto van je oude vertrouwde speldenkussen? Hier is die van mij, één die ik maken moest toen ik op mijn 18-de op naailes ging, ik wilde graag iets met patchwork en aplicatie maken...en ik zag wel dat dat gruwelijk mislukt was. Maar de naai juf was er helemaal weg van en het is mijn speldenkussen die ik gebruikte tijdens de naailessen, toen ik samen met mijn moeder de bekleding van de babykamer maakte, bij kleertjes voor de kinderen enz,enz, en deze gebruikt ik nog steeds het meest en is 17 jaar oud. Vorig jaar kreeg ik van zusje een mooi Hexagon-speldenkussen, die heb ik in de vitrinetafel gelegd, die is zo mooi! Hier komen ze, wie volgt?
Afgelopen week heb ik voor een lief en stoer buurmeisje een baretje gemaakt, aan meer handwerken kom ik ook niet toe, ik heb het een heel klein beetje druk. Het was weer leuk om te doen en ook leuk om in te pakken!  Ik moet nodig stof kopen bij mijn hexagonquilt, leuk hé als je stof moet kopen! Als ik het binnen heb kan ik pas weer beginnen met verder hexen.
Voor morgen een goede en fijne zondag en een lieve groet uit Urk. Antje.

19 opmerkingen:

 1. Leuk ideetje. Ga proberen om de volgende keer mijn speldenkussen erop te zetten.Heb die van Anje ook gezien. Wat mooi die oude foto's op de achtergrond.
  Wens je een fijne zondag.
  Anje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook nog een oud speldenkussen van m'n moeder en zal deze ook even op de foto zetten! leuk idee. groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een mooi baretje! en een leuk idee over die speldenkussentjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schattig speldenkussentje, vooral met het verhaal erbij. Ik vond vorig jaar een heel oude speldenkussen in de afvalcontainer op de stort. Dat heb ik er snel uitgepakt, kon het niet laten liggen. Welke verhalen zou dat kussentje kunnen vertellen? Ik zal er ook een foto van maken, wat een leuk idee Antje! Heel fijne zondag, lieve groet Lupineke Oh ja, en wat een mooie baret heb je gemaakt! Je buurmeisje boft toch met jou!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoezo mislukt? Ik vind hem prachtig en begrijp je naai-juf wel. Ik heb geen oud speldenkussen. Het kussentje dat ik ooit kreeg en gebruikte was een ronde met kleine chineesjes er rondomheen. Maar ergens in de verhuizingen is dat kwijtgeraakt. Jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een schitterende speldenkussens. en wat een mooi haakwerk.
  Ik zal eens opzoek gaan naar wat foto´s van speldenkussens.
  Fijne zondag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk idee van die oude speldenkussens en je gehaakte baret vind ik super !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jij ook een goede zondag, helaas kan ik geen oud speldenkussen showen, het mijne viel echt uit elkaar en de vulling van zaagsel liep eruit, dus jammer maar ik doe dus niet mee! Je baret ziet er echt geweldig uit! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om die oude speldenkussentjes te zien en een leuk idee. Ik heb er nog een die onze DD gemaakt heeft vroeger op school, zal ik ook eens showen. Groetjes van Joke (leuk blog van zusje)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dag, dag, Antje wat leuk dat m'n "Oudje" dit te weeg heeft gebracht, ze is razend benieuwd naar al haar "Medespeldbewaarders" hoor.
  De jouwe is een prachtig lieverdje met mooi herinneringen.....
  Schitterend je Baret, wat zal ze hier blij mee zijn.....
  Liefs vanaf de Kust, Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke blog heb jij. En wat een leuk idee. Moet wel diep graven hoor (in al mijn troep). Wat een prachtige baret!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie speldenkussens en wat leuk dat je die nog steeds hebt. Ik zal ook eens kijken waar ik ze allemaal heb, ik heb er ook nog een van mijn mam net als een naaldenmapje van mijn mam en oma en hun vingerhoeden en daar ben ik heel zuinig op. Mooie baret heb je ook gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Antje, jou speldenkussen is leuk. En gaat vast nog vele jaren mee. Zelf heb ik er geen een. Hoewel ik heb wel Biscorbu's gemaakt, maar die gebruik ik niet als spelden kussen. Ik heb een spelden doosje! Niks bijzonders. Gewoon een plastic doosje waar ik ze in gekocht heb. Wel heb ik een naalden doosje, en die is van mijn schoonmoeder geweest en al vele jaren oud

  BeantwoordenVerwijderen
 14. O wat leuk, Antje. Ik doe mee, en zal mijn 'ouwe trouwe' ook eens voor het voetlicht halen. Ik heb inmiddels wel een andere in gebruik, maar hij is toch nog steeds niet echt met pensioen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hej Antje, mooi speldenkussentjes en verhaal. Ik hoop dat je snel weer stof hebt en verder kunt met hexen. Mooie baret heb je gemaakt.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuke barret! En dat speldenkussenideetje is leuk...misschien doe ik wel mee

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een mooie baret Antje en ook je spelde kussen met verhaal ,
  Ik hoop dat je snel je stofjes heb gekocht!

  Groetjes Geertje

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Een schattig speldenkussentje. Ik moet bekennen dat ik nog nooit een speldenkussentje heb gemaakt. Erg hè!

  Mooie nieuwe lay-out heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooi, zo'n speldenkussentje. Ik bedenk me dat ik helemaal geen oude heb........
  Wat heb je een leuke baret gemaakt. En ik hoop dat je leuke stofjes kunt kopen!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen