woensdag 23 november 2011

Gevraagd; een beetje warmte met spoed!

Op de weblog van Berthi is een broodnodige oproep gedaan om in een korte tijd een trui te breien voor kinderen in Hongarije die het zeer nodig hebben. Ik ga het hele verhaal hier niet na vertellen maar volg de link en lees het verhaal op Berthi's blog en laat je hart spreken, breisters onder ons!

15 opmerkingen:

 1. Goede oproep, ik hoop dat er veel gebreid zal worden. Groetjes van Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een schitterend project, maar helaas kan ik niet zo snel breien, hoop dat Berthi het wel voor elkaar krijgt
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel lief van je Antje om hier aandacht voor te vragen. Lieve groet van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Extra aandacht is wel nodig want het is kort dag, ik heb aangeboden een babyvestje op te sturen maar weet nog niet of dat goed gekeurd wordt.....
  We doen ons best!
  Liefs Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hej Antje, ik vond de tijd ook een beetje krap en het is jaren geleden dat ik truien heb gebreid.
  Dit brichtje levert vast wel snelle breisters op.
  Ik heb wel een oplossing gevonden, dat kun je zien bij de tante van Tjorven.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vreselijk toch he Antje, die armoede en zoveel gebrek... ik heb me al aangemeld hoor. Dit is rechtstreekse hulp, en dat werkt het snelst.
  Groetjes,
  Rian

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is een geweldig project, maar helaas doe ik een maand of 5 over een trui tegenwoordig en dat is te lang. Ik hoop echt dat er wel veel mensen kunnen helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een heel goede actie. Jammer dat de tijd zo kort is. Mij lukt dat niet hoor om in zo korte tijd een trui te breien... Maar de omstandigheden van deze mensen zijn wel heel schrijnend.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Antje,
  Ik ben blij dat je dit berichtje hebt geplaatst.
  Ik ben samen met m'n moeder aan een truitje begonnen voor een 5 jarig jongetje.
  Groeten van Corrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat fijn ook bij jou, Antje, van die positieve reacties te zien. Dat de tijd kort is, ja,maar dat heeft z'n oorzaken. Ik was pas in november in het dorp en ben nu pas kort terug uit Hongarije, kon dit niet eerder en sneller opzetten. Met een aantal van de mensen hierboven heb ik al contact, met een paar nog niet (met Anje Grietje en Antje zelf bv. ) en dat wil ik wel graag: stuur alsjeblieft even een mailtje naar het hieronder nog eens genoemde mailadres, dan kunnen we even privé overleggen. Niet alles hoeft in het openbaar aan die prachtige Urker waslijnen toch? Grapje hoor...Mensen die hier verzuchten dat ze niet (zo snel) kunnen breien zijn misschien bereid bv. een fleecetrui te kopen voor één van de wat oudere kinderen??? Meld je alsjeblieft!
  pincegaleria.nagypall@gmail.com DANK! Frouke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. En...Anje: zeker is een babyvestje prima! Maar meld je dus even alsjeblieft...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mag een sjaal ook of een col? Zo snel krijg ik het niet voor elkaar en als er nog eens een projekt hou ik me aanbevolen. Vr Gr Willy

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik raad iedereen aan om de blog van Berthi te bezoeken en daar kun je kontact met de mevrouw opnemen die dit organiseert!

  groetjes Antje

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dank Antje! Mijn mailadres staat inmiddels hierboven in jouw blog. Mensen schrijf me even als je een vraag hebt of je wilt aanmelden! Dank!
  Frouke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een mooi initiatief en er is gewoon in voormalig oosteuropa heel veel armoede. Wij kennen dit uit Roemenië en het probleem oplossen kan je niet, maar alle beetjes hulp helpen.Maar vooral het weten er is iemand die naar ons omkijkt dat is het allerbelangrijkste.Nogmaals veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen