zaterdag 1 oktober 2011

Ik kan ook niet meer wachten!

Ja, mijn geduld is nu ook op, al geloof ik alle goede bedoelingen van de mensen van weblog wel. Dus ik heb ik ook maar een blog hier gemaakt! Ik heb het wel gemist hoor en door het afwezig zijn van weblog hebben de "bezoekjes" aan andere blogs er ook onder geleden. Als weblog alles weer onder controle heeft ga ik kijken of ik weer terug ga.

Pfff waar ga ik nu over bloggen!!! Ik heb het na al die weken voor het kiezen! De perenboom hing dit jaar heel vol, we plukten er wel 7 volle emmers er van af! Aan 18 gezinnen konden we uitdelen, en dat is toch het allerleukste van het oogsten! Op de foto hierboven was het plukken nog niet klaar.
De compostbak werd een sta in de weg, dus optillen dat ding! En ziedaar wat een mooie compost! We hebben de berg een flinke duw gegeven en verdeeld over het tuintje, een bevriende bioloog vertelde dat compost vol zware metalen zit...en wat dat inhoud moet in nog even onderzoeken, 't klinkt gevaarlijk...misschien geen peertjes volgend jaar!
En nog iets gehandwerkt Antje??? Nee, ik ben op dit moment vooral huiswerkcoach! Ik kom er bijna niet aan toe, maar het komt wel goed, wacht de komende logjes maar af!  En daarbij heb ik nog heel,heel veel pijn gehad de afgelopen 10 dagen, het resulteerde in een getrokken kies (zonde hé) verdere details bespaar ik je! Voor iedereen een fijne en goede zondag en kook ook eens een pan stoofpeertjes!! groetjes uit Urk, Antje

21 opmerkingen:

 1. Hoi Antje,
  Fijn dat je terug bent in Blogland, ik begon je blogjes te missen! Leuk he, dat oogsten en uitdelen. Bijna net zo leuk als handwerken :-)
  Fijne zondag en groeten uit Arnemuiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Antje, leuk dat ook jij weer terug bent. Ik had je verhalen gemist. Enne als je eenmaal hier gewend bent, wil je misschien niet meer terug naar weblog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat vergeten te zeggen dat de foto als header super mooi is. Zowel qua compositie als kleuren en zo.

  PS: volgens mij is de tijdsinstelling hier niet goed. Ik schrijf het nu om 07.44 en er wordt de dag ervoor 22.44 afgedrukt? Leef je in een andere tijdzone?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handpeertjes die zijn er al, maar helaas nog geen stoofpeertje gezien, gelukkig wel al lekkere runderlapjes! Oh en voor ik het vergeet, Welkom in Bloggerland, het is hier weer ouderwets gezellig hoor! Dus lieverd veel plezier met je nieuwe blog! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooooh, fijn dat je weer terug bent. Welkom! Je hebt een prachtige foto in de header staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Antje, fijn dat je er ook weer bent! Tja, blogger zal er wel heel wat klanten bij krijgen! Wat een geweldige perenoogst heb je, heerlijk al die peertjes. En hoezo zware metalen in je compost? Wat heb je er in gegooid dan? Welkom terug! Lieve groet Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Antje, welkom terug!!! Fijn dat je er weer bent, ik heb je gemist hoor!
  Tjonge, wat een peertjes. Mmmmmm, stoofpeertje, goed idee! Maar die kies, da's helemaal niet fraai. Wat kan zo'n ding je kwellen hè?! Dan ben je toch maar blij dat je er van af bent.
  Hoe is het met je werk, naast het huishoudcoachen? Drukke baan heb je hoor. Liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha Antje,
  Wat fijn om jou weer terug te zien. Ik heb je blogjes wel gemist hoor.
  Wat heerlijk om zo'n rijke oogst te hebben en daar van uit te kunnen delen. Stoofpeertjes zijn ook wel erg lekker!
  Wat die compost betreft: dat ligt er aan wat je er in gedaan hebt. Als het alleen groen en blad uit de tuin is, is er niets aan de hand hoor en heb je gewoon goede compost voor je tuin.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 9. dit is even een test of het plaatsen van een reactie lukt, ik krijg van verschillende blogsters het bericht dat dat niet lukt, ik zie zo niet wat ik fout heb ingesteld, we zullen zien, het is weer even anders dan weblog, groetjes Antje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Antje, jij ook een nieuw blog! Ziet er mooi uit zeg! Ik denk dat iedereen, elkaar weer terug heeft gevonden. Wel effetjes wennen an de nieuwe knoppen van Blogger.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. He, gelukkig heb ik je weer teruggevonden via andere bloggers. Groetjes van JOke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ha Antje, fijn dat je er weer bent en ik je weer heb kunnen terugvinden. Naar, van de kies, maar als je zoveel pijn hebt gehad is het toch wel een opluchting dat het ding er uit is. Enne... jij peertjes, ik appelen... samen met een vriendin geplukt en geraapt in een onbespoten bongerd, diverse soorten (ik ben er gewoon appelig van)en ook wat peertjes, ja... Zo'n rijke oogst, iets om weer dankbaar voor te zijn. Ik heb aan de kinderen ook zakken kunnen brengen. Lekker hoor.
  En je hebt een prachtige lay-out, en de kopfoto is super.
  Hartelijke groet uit de Betuwe,
  Rian

  BeantwoordenVerwijderen
 13. net gezwaait maar lukt niet, n'g een keer ..... ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 14. heb weer van alles veranderd in mijn instellingen, ff kijken of een reactie nu wel lukt..........

  BeantwoordenVerwijderen
 15. via Lupineke nu ook hier! Grappig dat dat zo werkt hé. Wat een peren!!!!! super zeg en yammie...stoofpeertjes. Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dag Antje,

  Ik ga nogmaals proberen een reactie te plaatsen! Kijken of het nu lukt!

  Fijn dat je er ook weer bent! Je hebt een prachtige kopfoto geplaatst en het was druk voor je de afgelopen weken met daarbij ook nog eens hevige kiespijn! Gelukkig is dat voorbij en kun je weer genieten van al het moois dat aan je voorbijkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zomaar je naam ingetikt bij blogspot... en je bent er weer. Heerlijk, gauw je ook toevoegen aan mijn lijstje favoriete blogs!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoera je bent er weer...... Meis wat een toestand ik ben iedereen kwijt.... Maar Stoofpeertjes.... heerlijk, de geur alleen al maakt een mensenkind blij.
  Liefs Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. ik heb je dus nu pas gevonden. leuk dat je een nieuwe blogplek hebt gevonden! je blog ziet er heel mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen