vrijdag 27 april 2012

Wat zullen we doen...?

Dat is iets wat ik lang niet heb gedacht...gewoon omdat ik me dat nooit afvraag. En eigenlijk had ik direct een antwoord op die gedachte, namelijk een blogje maken natuurlijk! De harten voor de verkoop (die 10.000 euro heeft opgebracht!!) heb ik eerst een paar dagen aan mijn eigen lamp gehangen...even genieten hoor!
Ik ben weer aan het doen wat  ik toch het liefste doe,breien natuurlijk!  Een babyvestje, en patronen daar moet ik nog steeds vriendjes mee worden...liever verzin ik een werkje! 
Via de mail kwam er de vraag of ik ook wel borduurde. Ja hoor! Al  zeker twee jaar terug ben ik begonnen aan een abc van een frans blog af  en daarna heb is het ver weggestopt!! Ook al een tijd terug werd er een speldenkussen opgezet en daar wilde nooit een bijpassend stofje bijkomen, tot lupineke een potje druivengelei aan Antje gaf waar een rode variant van Zeeuwse schortenstof om het dekseltje zat! Nooit gooi ik stukjes stof weg maar ik probeer het altijd een tweede leven te laten leiden en dus word het rode stofje de achterkant voor het speldenkussen. 


 Oudste DD had weer heerlijk geborduurd op school en kwam met een lief slabbetje thuis, "voor neefje Pieter  ik heb vast een P er op geborduurd!" 
Voor maandag alvast een fijne koninginnedag toegewenst! Deze knoop komt uit Staphorst! Daar weten ze wel wat mooi is!!!!
                            Een lieve groet uit Urk, Antje.             
                                                                                                               

vrijdag 13 april 2012

M'n va

M'n lieve, goeie Va, in liefdevolle herinnering. 13-04-1996
Hier met moe, 3 maanden voor zijn overlijden. Groet, Antje.

donderdag 12 april 2012

allemaal even meezoeken!

Op de site van de NOS las ik dit bericht, en als moeder van 5 kinderen gaat je zoiets "onbenulligs" aan het hart. Dus woon je in de buurt van Assen en ga je toch een stukje fietsen of lopen, geef je ogen dan de kost, wie weet vind je de pinguin!
Een lieve groet uit Urk, Antje.

woensdag 4 april 2012

I'll be back..!

Misschien had ik wel beter gewoon door moeten bloggen, al was het druk. Nu is er zo veel te vertellen..... Intussen zijn we een midweek in het Marinapark in Volendam geweest en daar vond ik wat ik al tijden zocht, namelijk muiltjes, bijna identiek aan de Urker muiltjes maar dan Volendamse muilen. Urker muiltjes zijn iets lomper van model dan deze, ik zal vol trots deze middeleeuws aandoende schoentjes dragen bij mijn Urkerpak. Het was de gewoonte om ringetjes van de initialen van jezelf en je verloofde in de binnenzool van de muilen te maken, meestal was de schoenenmaker de eerste die wist dat je verkering uit was want die moest immers de ringetjes verwijderen in dat geval! Ik laat hier geen ringetjes in maken, omdat dan de muilen kapot kunnen gaan.
Schoonouders waren ook gezellig mee naar Volendam, en er werd natuurlijk ook gehandwerkt! Schoonmoe haakte schattige cape-jes voor de poppen van de meisjes. Zo leuk!

Onze vrouwen vereniging van de kerk is gevraagd om spulletjes te maken voor de voorjaars verkoop van de kerk. De ogen waren al gauw op Antje gericht, en ik kon en wilde geen nee zeggen, het was ook heel leuk om te bedenken! Zo had ik voor alle vrouwen een handwerkpakketje gemaakt, zodat ze zelf aan de slag konden, het werd een handdoek met een gehaakte rand, een hart en een kinderschortje. Gisteravond was de inleveravond en het is ongelofelijk hoe ze allemaal hun best hebben gedaan! Vooraf had ik thuis de voorbeelden gemaakt zodat ik kon laten zien wat de bedoeling was. 

 
           
En lest best....!! Weet je, ik heb het saaiste agenda van heel nederland! Maar wat er vorige week in stond was helemaal geweldig, want niemand minder dan onze Lupineke kwam gezellig langs! Ik kreeg nog een heel lief kadootje van haar en er zat ook zelfgemaakte druivengelei bij, zooo lekkerrrr! En het was zooo gezellig!
Voor iedereen een lieve groet uit Urk, waar het nu heel koud is,Antje