zaterdag 7 juli 2012

Er was eens...

een groot prinsessenfeest. Een van de prinsesjes had een mooie hardrose jurk weten te bemachtigen en bijpassende haarassesoires. Ze was heel enthousiast aan het fantaseren hoe leuk het wel zou zijn.
                                                
Het kleine princessenzusje wilde ook zo graag naar het feest....maar zij had geen prinsessenjurkje...! Wat een verdriet, ze bleef maar huilen tot ze dikke ogen had en toen kreeg de prinsessenmama een flashback..ze stapte zeker 10 jaar terug een prachtige marokkaanse winkel in Amsterdam binnen, vol met prachtige jurkjes en driedelige pakjes voor jongetjes en je wist niet wat je het eerste wilde bekijken laat staan kopen! Zo geweldig en zo prachtig! Na niet al te lange tijd verliet ze de winkel met vriendelijke eigenaar met een allermooist jurkje voor haar toen nog enige DD. Princessenmama sprong op uit haar gedachten en rende naar de kast waar die mooie jurk hing. Opgelost was het probleem! Je kon duidelijk zien dat het tweede prinsesje had gehuild. Maar na het feest wat erg leuk was geweest, stapte ze blij en als een echte dame met een tipje van haar jurkje vast trots door de kamer.
                                             
                                                  
                                                 
 Ooit heeft mijn Oma voor mij een mooi jurk gemaakt. Niet dat ik het me nog herinnner dat ik het gedragen heb maar ik kwam het tegen toen ik  de zolderluiken aan het schoonmaken was.  Liefde voor breien heb ik van mijn beide Oma's geerfd. Al zal ik nog veel moeten oefenen wil ik dit kunnen! Ik heb geen foto kunnen vinden waar ik dit jurkje op aan had. Toch is het van mij geweest, mijn moeder heeft het voor me bewaard met de kort mouwtjes erbij want dan kon ik het lekker doordragen!
                                         
Als dit geen prinsessenjurk is!  En zo wijd en zoveel steken op de naald gehad...wat een werk heeft ze daaraan gehad! Ik ga maar eens aan haar vragen hoe ze dat heeft gebreit!
                                                 
                                             
Wat mooi he! Ik heb het mijn eigen prinsesjes ook wel aangetrokken. O,ja nog bedankt voor de leuke reactie's en bijzondere verhalen op het vorige berichtje, ik heb ervan genoten! Een goede en mooie zondag en een lieve groet uit Urk, Antje.

13 opmerkingen:

 1. Wat een mooi sprookje: eind goed, al goed! Prachtig, om je meiden allebei in zo'n mooie prinsessenjurk te zien.
  Het jurkje dat je oma heeft gebreid is een waar kunststukje. Het is een prachtig motiefje en met liefde gebreid. Leuk dat je dochters het ook hebben gedragen.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh Antje wat een leuk prinsesseverhaal.Wat zien ze er mooi uit. En wat een plaatje heeft je oma gebreid. Die rok...Mijn oma breide ook een jurk voor me vlak na de oorlog, een lichtblauwe. Zo mooi maar..... hij kriebelde zo verschrikkelijk.Ook je vorige verhaal is prachtig.Ben per slot zelf handwerkjuf geweest en heb heel wat brei en borduurwerkjes weer "op de rails" gezet.Leuk dat je nog steeds dingen hebt en ons het verhaal erbij vertelt.
  Groetjes en een fijne zondag.
  Anje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige prinsessen heb je... Ze zien er allebei schitterend uit in de feest jurkjes en de haartjes zijn zo mooi versierd...
  Wat een mooi jurkje heeft je oma gebreid; dat was een heel werk en dan ook nog dubbele mouwen..... Het is goed dat je alles bewaart... Het is een mooi prinsessen feest geweest daar in Urk. Fijne zondag en groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ieder meisje verdient een prinsessen jurk en jouw beide mooie dochters zien er inderdaad uit als prinsessen! Wat goed dat hun moeder die mooie jurk had bewaard! En dan hun haar zo mooi, de een met linten en de ander met een mooie roos, dames jullie zijn echt prachtig!
  Heel fijne zondag, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echte prinssesje. Het gebriede jurkje is prachtig.
  groetnis Annie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind de meiden er ook prachtig uitzien hoor!!! wat zullen ze trots zijn. groet Diny.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alle meisjes moeten minimaal één dag in hun leven een echt prinsesje zijn. Goed van jou dat je nog aan het witte jurkje dacht.
  En hoe schattig is het jurkje dat oma breide. Met oranje, vaderlandslievend hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is niet: 'er wás eens', maar 'er zijn tegenwoordig nóg'! En dan bedoel ik prinsesjes en prinsesenmamma's!! Wat een kostelijke hoogheidjes, alletwee. Maar mamma is ook zo'n prachtig prinsesje geweest in dat beeldschone jurkje! Wat een kostbaar bezit Antje, die 2 prinsesjes van je én dat jurkje! Heerlijk logje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heb je 2 lieve prinsesjes! En dat jurkje, oh, wat lief. Echt iets om altijd te bewaren!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kleine meisjes willen alleen maar prinses zijn ik zie dat zelf ook bij mijn kleindochters. Alles wat rose is spreekt ze aan. Wat leuk dat je nog zo'n mooi jurkje hebt gemaakt door jou Oma.
  Groeten.
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 11. volgens mij lopen er heel wat prinsessen rond daar in Urk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat een mooie meisjes heb je toch!!
  en wat een kunstwerkje dat jurkje en dan nog die korte mouwtjes erbij: beeldschoon!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ach, wat zien ze er leif uit, prachtige jurkjes, om trots op te zijn,
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen