maandag 9 januari 2012

AFFO 3

Sommige werkjes mislukken jammerlijk. Ook dit cape-je, het moest een makkelijk baby-cape-je worden om een baby aan te trekken in de maxi-cosi. Eenmaal van de pennen bleek het veel te wijd. Voor de grap gooide ik het over het hoofd van DD. En het stond geweldig! Zo maakte de mislukking een verrassende wending. Het is nu gewoon een schouderwarmer die uitstekend bij haar jurk past! AFFO 3 is een feit.
Deze DD is vandaag voor het eerst naar de basisschool geweest en dat was voor haar heel leuk. Ze had heerlijk gespeeld met andere kinderen en vanavond is ze met twee vuurrode wangen van vermoeidheid naar bed gebracht! Voor mij was het een vreemde gewaarwording om na ruim 13 jaar eens geen kinderen om de benen te hebben. Het was vreemd stil in huis en ik kon met een gerust hart geurkaarsjes (na een zuurkool maaltijd) aansteken, zonder dat er iemand met de vingertjes er aan zat. De bovenraam kon ook opengezet worden zonder dat ik  bang hoefde te zijn dat er iemand uit ging bungelen. Ik denk dat ik nog even wennen moet aan een stukje vrijheid!

Het allermooiste vond ze haar Hello Kitty tas!
Morgen wil ik het Volendamse pak van schoonva in één blogje onder het licht houden. Ik hoop dat jullie allemaal weer lekker in het ritme zitten van de gewone dagelijkse dingen, ik geniet er van! Een lieve groet uit Urk, Antje

17 opmerkingen:

 1. Heel erg leuk geworden Antje. De kleine meid staat er prachtig mee! Het zal een rare gewaarwording zijn, alle kinderen naar school! Maar het went snel hoor :-) Je dagen zijn vast zó gevuld!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hej Antje, ik kan me voorstellen dat het even wennen is voor je, zo alleen thuis, maar ook wel weer fijn.
  De cape staat haar erg leuk. Groot lijkt ze zo al.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo een bijzondere dag "de laatste die voor het eerst naar school gaat"..... Ja Mamma grote verandering. Geniet van "het huiselijke" Meis.
  Wat is dat toch leuk, je denkt "dit is een misbreisel" en het blijkt een super gelukt breisel te zijn...het staat je lieve meisje enig.
  Kijk al uit naar je volgende logje,
  Groetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Antje,
  Ja dat is altijd een grote stap, zowel voor haar als voor jou en het zal wel even wennen zijn, maar dat is ook zo weer een feit! Die schouderwarmer staat haar geweldig en wat een lieve toet heeft ze! Nu wen aan de vrije uurtjes en de ruimte voor creativiteit en geniet er maar van. Leuk al die meisjes in jurken, daar geniet ik dus van! Fijne dag
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk hoor de schouderwarmer voor jou dochter het staat haar schattig ook al had het een andere bedoeling.
  je bent lekker bezig met al het breiwerk het kabelmutsje is al net zo mooi.
  Ik wens je nog een fijne dag het zal inderdaad wel even wennen zijn nu de kinderen naar school gaan. Maar ook dat went snel hoor,
  Groeten
  Marga/quilt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je had eigenlijk niet moeten vertellen dat het een mislukking was. Het kraagje ziet er namelijk erg sjiek uit. Het lijkt wel een feestjurk hierdoor. En ook nog lekker warm.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, wat bijzonder dat nu ook je laatste kindje naar school is: echt een mijlpaal, zowel voor haar als voor jou! Ik kan me zo goed voorstellen, dat je met weemoed terugkijkt, maar als je er eenmaal aan gewend bent, zul je er zeker van genieten! Ook zo fijn dat zij het goed heeft gehad op school, dat scheelt de helft! Wat een schatje is zij trouwens, ze poseert als een volleerd fotomodel met het prachtige capeje! Ik vind het een geweldige oplossing zo, het staat heel chique! Lieve groet Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nu dat staat haar zeker enig,
  Ja kinderen worden groot, en dat gaat dan zo snel
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een plaatje zeg die dochter van jullie, en het kraagje staat heel erg leuk hoor. Groetjes van Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooi plaatje: een volleerd fotomodel hoor. En dat wordt vast nog wennen zo'n leeg huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lijkt erg leuk en volgens mij is het ook knuffelzacht!
  Bedankt voor je leuke reactie. Het is inderdaad een zegen, vijf jongens! We genieten er dagelijks van (behalve de oudste, die woont elders).
  Geniet maar van je 'vrije' tijd, want voor je het weet kun je je niet meer voorstellen dat je ooit het gevoel had tijd over te hebben. Het vult zo snel weer.
  Ik vind de tijd nu nog veel sneller gaan dan toen de jongens nog allemaal klein waren!

  Fijne avond!

  Yvonne

  www.yvonnecreatief.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Staat haar lief zeg!
  Dus geen misbaksel he?
  Je vrije tijd zal zich vanzelf wel opvullen met handwerkjes en blogjes.

  Groetjes Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dus dit meisje wordt ook al groot! En moeder moet natuurlijk wennen. Weer een nieuwe periode in je leven Antje.
  Ze is een kleine mannequin in de dop hoor, ze kan er wat van! Mooie oplossing en een enige Affo.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie dochter! Prima idee om het capeje op deze manier te gebruiken. Het staat haar heel mooi.
  Ik kan me voorstellen dat je wennen moet nu de jongste ook al naar de basisschool gaat, maar zo te zien vind je dochter het geweldig.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wat een heerlijk prinsesje!
  geniet van de tijd voor jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wat een meissie, he?!
  en ik kan me voorstellen dat het rustig is aan je rokken.......een gat? leeg nest gevoel? valt allemal wel mee,he? Elke tijd heeft zijn bekoring!!!
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen