dinsdag 20 december 2011

Kerstkleding en langdurig breiwerk

Al heel lang wilde ik een eigengemaakte kraplap speciaal voor de kerst. Een witte moest dat worden, op advies van een medeblogster en dan met een levensboom in het zwart er op geborduurd. Maar als je zo weinig tijd voor handwerken hebt dat je al 3 maanden met een babytruitje bezig bent, dan snap je wel dat een geborduurde kraplap helemaal niets word. Toen ik het er met schoonvader over had zei hij:," ik heb ook een witte kraplap, die mag je wel lenen!". Dat laat je je natuurlijk niet twee keer zeggen en zie daar wat een mooie!! Het is een oudje maar met een prachtig borduurtje op de voorkant!
Mooi hé? Ik ben er weg van, het lijkt een oud merklapmotief. Dan nu nog even over dat truitje dat maar niet afkomt. De vorige winter kocht een schoonzusje van mij een mooi breiboek voor beginners. Ze liep er toevallig tegenaan en toen ze er in keek dacht ze:,"Dat kan ik ook nog wel!". En inderdaad, ze breide op grote pennen een mutsje en capeje voor haar baby en dat was een mooi resultaat. Ze kreeg de smaak te pakken en kocht opnieuw wol voor een volgend partoontje uit ditzelfde blad maar aan het eind van de zomer lag het er nog....Antje, jij houd van breien wil je....? Ja hoor, ik wil het wel afmaken, niet weten hoe druk ik het zou krijgen! Maar het eind is in zicht nog 1 uurtje er aan werken en het is af.

Straks ga ik lekker breien en dan hoop ik het voor kerst te geven. En voor iedereen een lieve groet uit Urk. Antje

20 opmerkingen:

 1. mon-jardin-en-ik.20 december 2011 om 22:09

  Wat fijn dat je die mooie kraplap te leen hebt gekregen.
  Je truitje is al bijna klaar zie ik. Zelf vind ik altijd dat laatste het meest vervelende. Draadjes afhechten ,in elkaar zetten en een boordje breien. Echt het minst leuke. het lukt je vast om het voor de kerst af te maken en ik vind het te gek dat je daar toch ook nog tijd voor hebt.
  Veel groetjes
  Anje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, wat is dat een prachtige kraplap!! wat zal die feestelijk staan!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk dat je deze mooie kraplap mag dragen, ze is prachtig Antje. En het vestje afmaken is wel heel erg samen en dat zo in de advent, het wordt voor jou vast een heerlijk Kerstfeest.
  Lieve groet Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat heerlijk dat je schoonvader zo'n mooie kraplap tevoorschijn toverde! succes met de afwerking van het truitje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wens je vast een rustiger vaarwater toe voor het nieuwe jaar, want als jij niet aan breien toekomt, dan heb je het wel heel erg druk! Het is echt een prachtige kraplap en inderdaad met een merklapmotief! Heel fijntjes! Je zult er prachtig uitzien met de Kerst! Fijne dagen,
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat bijzonder dat je zo'n mooie kraplap te leen hebt gekregen. Je zult er prachtig mee uit zien. Ik wens jou en je gezin goede feestdagen. Doe het rustig aan (aan een overspannen Antje hebben niets.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige kraplap!
  Vee succes met het truitje, het wordt vast een mooi zacht truitje.

  Groet, Sarita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat schitterend is dat borduurwerk
  Mooi je breiwerk,
  en even rustig aan doen,

  Wij wensen jou en je familie ook heel fijne feestdagen toe en een heel gelukkig, gezond en liefdevol nieuwjaar, met veel inspiratie.
  Liefs Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een juweeltje, die kraplap, je boft dat je deze mag lenen. Ach, het nieuwe jaar komt vast weer met veel heerlijke handwerkmomenten, wie weet wat voor moois je dan kan maken! Lief, dat je helpt om het truitje af te breien, ondanks alle drukte, wat zullen ze er blij mee zijn! Heel fijne feestdagen gewenst, lieve groet Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Veel succes met het af breien van het truitje.
  Fijne feestdagen en een gezond 2012.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je zult er schitterend uitzien deze Kerst met die nieuwe/oude kraplap. Die is bijna té mooi om te dragen. Laat je nog een foto zien van je gezin in vol ornaat? Ik kijk er naar uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtige kraplap en idd heel bijzonder dat borduurwerk. Succes met het afmaken van het truitje dat moet lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtige kraplap! En.. het truitje schiet zo te zien al op. Het komt vast goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een prachtige kraplap is dat en wat een mooi borduursel is daarop gemaakt. Heel bijzonder dat jij hem met Kerst mag dragen!
  Lief truitje ben je aan het breien. Je krijgt hem vast nog wel op tijd af.
  Alvast goede Kerstdagen toegewenst een een goed en gezond 2012,

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Prachtige kraplap, leuk dat je die gaat dragen, en met dat breiwerk komt het ook wel goed. Groetjes van Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat is een mooie kraplap, dat zal je goed staan joh. Leuk dat je zoiets gaat dragen!
  Lief van je dat je dat truitje gaat afbreien, dat komt wel af. Fijne dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hej Antje, wat een prachtige kraplap, heel feestelijk.
  Succes met het truitje. I wens jou en je gezin een fijn kerstfeest en een mooi 2012.
  Lieve groet Willy

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mijn bessien had ook zo'n witte kraplap,die werd alleen gebruikt voor feestelijke gebeurtenissen.Gezegende kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar met je gezin!Groetjes Jennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Sehr schöne und zarter Stickerei, Mit Neujahr

  BeantwoordenVerwijderen