dinsdag 12 januari 2016

Schip Ahoy

Nooit spelen kinderen zo lief als tegen bedtijd! Mogen we nog even?? "Ja hoor",  mompel ik. Ik ben in de relax-modus, met mijn grote breiwerk op schoot en alles aan kant!
Ineens word ik uit mijn ontspannen sfeer geschreeuwd! "Drenkeling gesignaleerd met breiwerk!" En dat ben ik! Dan doemt er een groot schip voor me op met mijn schort als zeil en mijn stofzuigbuis als mast! Hoe leuk is dat!
Mijn visserstrui heeft tijdens het drukke najaar in de breimand gelegen. Maar ik de draad weer opgepakt en wat is dit fijn om te doen! 
Hier word ik blij van! De foto's zijn niet van geweldige kwaliteit, daar ga ik in de toekomst mee aan de slag! Lieve groet uit Urk, Antje

zondag 3 januari 2016

2016

Lieve bloggers en lezer(essen)(s), de allerbeste wensen voor 2016! Een paar dagen terug is is Harm geboren een mooi lief jongetje met een oer-Hollandse naam, prachtig! Dus heb ik een kadootje gebreid voor mijn lieve buurvrouw Dineke. Het patroon komt uit de Katia, ik geloof dat het nr.73 is. Ik heb er wel een klein eigen accentje aan gegeven, omdat het best een ouderwets model luiertruitje is stond het vintage knoopje/strikje er wel heel leuk op! Ongelooflijk toch dat onze oma's hun baby-uitzet helemaal zelf maakten al dan niet met behulp van zussen/vriendinnen/buurvrouwen....wat een werk zal dat geweest zijn! Zoveel luiertruitjes, stokjes, lakensetjes, omslagdoeken...en nu breien we voor de fun!



Ik hoop dat jullie het leuk vinden, volgens mij is het blad nog wel te bestellen. Willen jullie dit ook breien dan wil ik het juiste nr wel in een reactie hieronder zetten. Dit was het weer, ik weet niet wanneer de volgende blog komt. Ik ga er vanuit dat dat wel weer een aantal maanden gaat duren. Ook ga ik geen reactie's meer achterlaten want dan gaat het berichten plaatsen helemaal niet meer lukken. De bloggers die mij kennen weten wel waarom, maar ik blijf bij jullie lezen hoor! Ik weet van jullie maaksels maar ook van verdrietige dingen. Geen reactie betekent niet, niet denken aan! Een lieve groet uit Urk, Antje