maandag 25 mei 2015

Urkerdag 2015

Mijn meisjes en ik...het was even werk maar dat was het waard. En zoals elk jaar verwisselen de kledingstukken naar de persoon die het dan weer past. Dat betekent dat er zo nu en dan ook weer iets nieuws gemaakt moet worden. En dat was in dit geval een borstrok voor mijzelf....zo leuk...dit patroon is al eeuwen oud...en dat zit je dan gewoon voor de zoveelste keer weer te maken. Zie je die zijnaad die teveel naar achteren zit? Leuk he! Ik weet niet waarom we dit zo doen maar het moet gewoon zo. Het gaat bij dit om de mouwen want die zie je, dus die worden van een iets mooier stofje gemaakt. 
 
Onderweg naar de pinautomaat kwam ik mijn nichtjes tegen, die hadden ook hun best gedaan om een pak bij elkaar te krijgen!

Al waren er naar mijn idee minder activiteiten dan vorig jaar met Urkerdag was het toch wel heel gezellig op en rond het oude dorp. Er waren nu wel veel toeristen gekomen en het is altijd leuk om ze te spreken. Soms word er gezegd:,"He Antje! ik kwam ur net iene tugen die zeen, ken je Antje uit Urk ook! Dat is heel leuk! Misschien moet ik maar eens over een meeting gaan nadenken, dat zie je wel meer bij bloggers.

Dit is de jongste tijdens het oefenen hulletje opzetten...en wat je dan vaak ziet is dat het haar beter lukt als de dag zelf...
Zondag hebben we het nog aangehad en nu ligt het weer netjes in de kast. Op naar de volgende goede reden om het weer aan te trekken! Een lieve groet uit Urk. Antje