woensdag 23 november 2011

Gevraagd; een beetje warmte met spoed!

Op de weblog van Berthi is een broodnodige oproep gedaan om in een korte tijd een trui te breien voor kinderen in Hongarije die het zeer nodig hebben. Ik ga het hele verhaal hier niet na vertellen maar volg de link en lees het verhaal op Berthi's blog en laat je hart spreken, breisters onder ons!

zaterdag 19 november 2011

speldenkussen

Bij Anje zag ik iets over speldenkussentjes, en dat bracht me op een idee. Iedereen heeft immers zo'n oud speldenkussen dat je steeds weer pakt en waar je geen afstand van kunt doen? Wie doet er mee aan de "oude speldenkussen" show, en plaatst bij het volgende blogbericht wat je maakt een foto van je oude vertrouwde speldenkussen? Hier is die van mij, één die ik maken moest toen ik op mijn 18-de op naailes ging, ik wilde graag iets met patchwork en aplicatie maken...en ik zag wel dat dat gruwelijk mislukt was. Maar de naai juf was er helemaal weg van en het is mijn speldenkussen die ik gebruikte tijdens de naailessen, toen ik samen met mijn moeder de bekleding van de babykamer maakte, bij kleertjes voor de kinderen enz,enz, en deze gebruikt ik nog steeds het meest en is 17 jaar oud. Vorig jaar kreeg ik van zusje een mooi Hexagon-speldenkussen, die heb ik in de vitrinetafel gelegd, die is zo mooi! Hier komen ze, wie volgt?
Afgelopen week heb ik voor een lief en stoer buurmeisje een baretje gemaakt, aan meer handwerken kom ik ook niet toe, ik heb het een heel klein beetje druk. Het was weer leuk om te doen en ook leuk om in te pakken!  Ik moet nodig stof kopen bij mijn hexagonquilt, leuk hé als je stof moet kopen! Als ik het binnen heb kan ik pas weer beginnen met verder hexen.
Voor morgen een goede en fijne zondag en een lieve groet uit Urk. Antje.